#громадськемісце Максим Самчик: кожна хвилина нашого спокою та незалежності — це заслуга наших захисників #житомир #zhytomyr

Надзвичайніи БердичівНадзвичайніи Бердичів

У Великоп’ятигірській гімназії відкрили меморіальні дошки загиблим Героям України – випускникам навчального закладу.

У Райгородоцькій громад відбувся пам’ятний захід із нагоди відкриття меморіальних дощок загиблим Героям України — випускникам Великоп’ятигірської гімназії, які виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Захід став можливим завдяки спонсорській підтримці товариства “Щедра нива” та за сприяння старости села Таїси  Ачмуліної та голови громади Максима Самчика.

Почесне право відкрити пам’ятні знаки ВоїнамПочесне право відкрити пам’ятні знаки Воїнам, які віддали своє життя за незалежність України, було надано їхнім рідним. Ставіцька Олена Михайлівна, мама загиблого Героя Ставіцького Дмитра Вікторовича, Радучич Наталія Михайлівна, дружина Героя Радучича Вадима Володимировича, та Гальчук Олена Григорівна, мама Героя Гальчука Дмитра Сергійовича, з глибокою скорботою та гордістю вшанували пам’ять своїх синів і чоловіків.

Усі присутні, серед яких були заступник сільського голови Райгородоцької сільської ради Олег Дмитрович Коріненко, староста села Таїса Іванівна Ачмуліна та Благочинний Бердичівського округу Житомирської єпархії Православної Церкви України, настоятель Свято-Преображенського храму міста Бердичева протоієрей Євгеній Шимченко, вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Максим Самчик висловив свою глибоку вдячністьМаксим Самчик як голова Райгородоцької громади висловив свою глибоку вдячність родинам Героїв та наголосив на важливості збереження пам’яті про тих, хто віддав своє життя за Україну: “Цей день нагадує нам, що кожна хвилина нашого спокою та незалежності — це заслуга наших захисників, які боролися за свободу України. Герої, які сьогодні увічнені на меморіальних дошках, були частиною нашої громади, і їхня жертва — це наш священний обов’язок пам’ятати та вшановувати. Вони не вмирають, бо живуть у наших серцях і думках, а їхній подвиг надихає нас продовжувати боротьбу за світле майбутнє нашої держави”.

Захід завершився молитвою та словами вдячності на адресу всіх, хто захищає нашу країну на фронті та віддав своє життя заради майбутнього України. Присутні поклали квіти до меморіальних дощок, віддаючи шану загиблим Героям.

Герої не вмирають. Вони в наших серцях, думках і душах, їхня жертва назавжди залишиться в пам’яті громади та всієї України.

ДЖЕРЕЛО