#громадськемісце Вплив типу рідини на вибір картриджа для POD систем #житомир #zhytomyr

Надзвичайніи БердичівНадзвичайніи Бердичів

POD системи це щось! Популярність під-систем пояснюється просто: такі пристрої для паріння компактні та зручні в експлуатації, що вигідно відрізняє їх від традиційних вейпів. Тим паче останнім часом істотно розширилися можливості використання подів: тепер у низці моделей у картридж можна заливати не тільки сольову, а й звичайну рідину, в основі якої – натуральний нікотин. Це істотно розширило армію шанувальників pod-систем за рахунок любителів кальянної тяги.

З іншого боку, такий хід виробників додав головного болю новачкам під час вибору відповідного варіанту. До того ж на звичайній рідині для паріння працюють далеко не всі пристрої. Наприклад, картридж VooPoo VINCI, який підходить для чотирьох популярних моделей (VINCI, VINCI Q, VINCI SE і DRAG NANO 2), пропонується в вейп-шопах з двома варіантами опору випаровувача – 1,2 і 0,8 Ohm. Кожен з них формує тугу (сигаретну) затяжку, а вона використовується при парінні сольових рідин.

Тож перед покупкою доводиться ретельно вивчати характеристики конкретних моделей, щоб вибрати оптимальний для себе варіант. Особливо, якщо стоїть завдання визначитися, виходячи з типу використовуваної рідини.

Чим відрізняються сольові та звичайні рідини

Не вдаючись у подробиці, чому так відбувається, варто зазначити, що рідини на нікотиновій солі:

  • значно міцніші;
  • швидше засвоюються організмом;
  • довше виводяться з нього.

Перекур складається з 2-3 неглибоких тугих затяжок. Використання вільної тяги здатне викликати передозування, тому варіант прямого потрапляння пари в легені виключається. Водночас завдяки багаторівневому очищенню, яке проходить сировина під час отримання нікотинової солі, в таких рідинах відсутні всілякі домішки. Тому ніщо не в змозі зіпсувати чистий смак пари та в точності передати його вейперу. За яскравістю, насиченістю і натуральністю формованих під-системами смаків сольові рідини вигідно відрізняються від звичайних.

Опір спіралі – важливий критерій при виборі картриджа під тип рідини

Якщо любитель паріння підбирає картридж під конкретну рідину, то йому слід насамперед звернути увагу на опір випарника. Цей параметр фактично формує тип тяги. Хоча з точки зору фізики він показує, наскільки сильно койл «протистоїть» електричному струму, що проходить через нього. Що менший опір, то сильніше нагрівається спіраль. Зі свого боку рідина випаровується швидше і генеруються щільніші та об’ємніші клуби пари. Але підвищення опору збільшує зусилля, які потрібно зробити, щоб втягнути пар. Тому затяжка стає «тугішою». Туга (сигаретна) тяга, яка ідеально підходить для паріння сольових рідин, вимагає більш високого опору койла.

В результаті любителям швидких перекурів з рідинами на основі нікотинової солі варто вибирати опір випарника 0,8-1,2 Ohm. А низький опір (0,5 Ohm і нижче) підійде тим, хто віддає перевагу вільній тязі, використання якої нагадує куріння кальяну. Окремо варто сказати про проміжний варіант. Опір 0,6 Ohm формує напіввільну затяжку. Такий вибір справедливо вважають універсальним: у такі картриджі можна заливати як сольову рідину (щоправда, не найвищої міцності, наприклад, 20 мг/мл), так і звичайну.

Ще один нюанс: під час використання тугої затяжки і сольової рідини рівне співвідношення основних компонентів рідини – пропіленгліколю і гліцерину – вважається оптимальним. А ось у випадку з варіантом на звичайному (натуральному) нікотині вибір ширший – можна поекспериментувати з пропорцією: 60/40, 70/30 і навіть 80/20 у бік збільшення гліцерину.

Тож слід спочатку розібратися з характеристиками своєї рідини, а потім вивчити параметри картриджа і перевірити його сумісність з вашим пристроєм для паріння. Це дасть змогу придбати оптимальний варіант і отримати максимальне задоволення від вдихання ароматної пари.

ДЖЕРЕЛО