#громадськемісце Telegram: роботу месенджера в Україні планують врегулювати #житомир #zhytomyr

Фото: GettyImages

Роботу Telegram врегулюють: новий законопроєкт до кінця вересня

До кінця вересня 2024 року в Україні буде розроблено та внесено новий законопроєкт, спрямований на регулювання діяльності Telegram. Відповідне рішення ухвалив 29 серпня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, очолюваний Микитою Потураєвим, під час розгляду законопроекту №11115, ініційованого Миколою Княжицьким. Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Telegram

Законопроєкт про регулювання діяльності соцмережі

Ключова мета нового законопроєкту — забезпечити, щоб Телеграм розкрив структуру власності та дотримувався українського законодавства. У разі відмови соцмережі від співпраці передбачено застосування певних заходів. Микола Княжицький підкреслив, що Telegram повинен забезпечити комунікацію з українською владою та підтвердити свою безпечність, зокрема, щодо відсутності зв’язків з російськими урядовими структурами.

Робоча група та терміни розробки

Комітет вирішив створити робочу групу, яка напрацює нову редакцію законопроекту, враховуючи положення документа №11115 та положення права ЄС. За пропозицією заступниці голови Комітету Євгенії Кравчук, до роботи долучать Міністерство цифрової трансформації України.

Законопроєкт має бути зареєстрований у Верховній Раді України до кінця вересня 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що з 1 жовтня 2024 року Національний банк України (НБУ) тимчасово встановлює ліміт на перекази з карти на карту в розмірі 150 000 грн на місяць.

ДЖЕРЕЛО